<

Erdogan kipti od bijesa: Sirija će platiti veoma visoku cijenu

Sirijska Vlada će platiti veoma visoku cijenu zbog napada na turske vojnike na sjeverozapadu Sirije, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

On je tokom govora u Ankari rekao da će se napadi na mete u Siriji nastaviti, nakon što je juče ubijeno pet turskih vojnika u ofanzivi sirijske vojske u Idlibu.

Erdogan je napomenuo da Turska preduzima neophodne korake kako bi odgovorila sirijskoj strani na najvišem nivou.

“Dobili su šta su zaslužili, naročito u Idlibu. Ali to nije dovoljno. Nastaviće se”, naglasio je Erdoan.

Erdogan je istakao da će sirijska vojska plaćati sve veću cijenu što više napadaju naše vojnike, te da će sutra sa javnošću podijeliti informacije o koracima koje će turska vojska da preduzme, javio je BBC.

Helikopter sirijske Vlade oboren je ranije danas blizu sela Najrab, jugoistočno od Idliba, a tom prilikom poginula su oba člana posade.

Najmanje 12 vojnika i jedan izvođač radova poginuli su u artiljerijskom napadu snaga koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je turska vojska na taj napad odgovorila gađanjem 115 meta koje su u vlasništvu sirijske Vlade, te da je “neutralizovan” 101 sirijski vojnik.

Sirijska vojska kasnije je komentarisala kako Turska eskalira agresivne postupke ciljanjem naseljenih područja, kako bi pomogla teroriste, te da će sirijske snage odgovoriti na napade turske vojske.

<