<

Erbas poručio Izraelu: Užasna vatra terora koju zapalite, postat će vaš džehennem

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) Ali Erbas reagovao je na napade izraelske policije na Palestince u Al-Aksi, poručivši kako se pred očima cijelog svijeta vrši genocid nad historijom, nad nevinima, nad palestinskim narodom.

Erbas je, u izjavi za medije u gradu Adapazari, poručio kako “okupatorska teroristička država Izrael izvodi najružniji pokušaj protiv džamije Al-Aksa”.

Naglasio je da Izrael na barbarski i brutalan način pokušava okupirati Al-Aksu.

“Bijesna čudovišta pokušavaju ubiti nevine muslimane, napasti ih u džamiji Al-Aksa. Pred očima cijelog svijeta vrši se jedan veliki genocid nad historijom, nad nevinima, nad palestinskim narodom. Najoštrije osuđujem zločine čopora hijena koje zanemaruju savjest, moral, međunarodno pravo. Neka prokletstvo Boga, meleka i svih ljudi bude na nasilnicima, izdajnicima i okupatorima”, poručio je Erbas.

Erbas je poslao poruku okupatorima, kazavši kako su prešli granicu.

“Kao i svi nasilnici i vi ćete stradati, kajat ćete se. Doživjet ćete propast u kaosu i anarhiji koju uzrokujete. Užasna vatra terora koju zapalite, postat će vaš džehennem”, poručio je Erbas, te nastavio šaljući poruku se čovječanstvu:

“Obraćam se savjesti čovječanstva: Najstariji grad čovječanstva, njegova zajednička baština se uništava. Nevin narod prisilno se izbacuje iz svojih domova, njihove kuće se zauzimaju, otimaju. Pokažite da niste mrtvi jer padate na ispitu čovječnosti. Svaka rečenica koju izgovorite u ime zakona, slobode i čovječnosti uskoro će izgubiti svaki svoj smisao.”

Erbas je također poslao poruku i muslimanskom svijetu i vođama, postavljajući pitanje zar nije došlo vrijeme da se ujedine.

 

 

trt.com

<