<

Dramatično u Sanskom Mostu – jedni lijepe, drugi skidaju slike generala Mehmeda Alagića (FOTO)

Jutros su u Sanskom Mostu osvanule plakate sa slikama generala rahmetli Mehmeda Alagića, heroja odbrane BiH.

Plakate su kako su objavili na svojim fb proflilima postavili gradjanski aktivisti u ovom gradu, koji se povodom Dana oslobadjanja Sanskom Mosta žele sjetiti svoga sugradjanina i oslobodioca, generala i bivšeg načelnika općine Mehmeda Alagića i time dodatno i iskazati protivljenje likalnoj politici koju predvodi Asim Kamber, a kojeg smatraju i najodgovornijim za rušenje slavnog generala Alagića.

Takve su poruke slali aktivisti, postavili plakate sa slikom generala Alagića i porukama bh. velikana, a takodjer i izradom i distribucijom majica sa porukama.

Kako saznajemo, lokalna je vlast naredila skidanje plakata, ali aktivisti u ovog gradu ne odustaju i nastavljaju se boriti za vrijednosti u koje vejruju. U prilogu slike sa fb profila lokalnih aktivista i organizatora postavljanja plakata, kao i poruka koju su postavljali na svojim fb profilima.

“Sabah hajrulah Sanski Most. Sretan Dan oslobođenja! 24 godine poslije rata, u Sanskom Mostu doslovno i bukvalno ništa ne nosi ime rahmetli generala Mehmeda Alagića i njegovih saboraca. Građani Sanskog Mosta danas su neslužbeno preimenovali naziv gradskog mosta. Na mostu smo postavili slike rahmetli generala Alagića i tri izjave. Prva je izjava generala Fikreta Ćuskića, druga je izjava rahmetli Alije Izetbegovića, a treća je izjava rahmetli generala Mehmeda Alagića. Nismo na ovim plakatima iznijeli svoj lični stav, provocirali bilo koga, nego vrlo jednostavno citirali naše velikane. Ovi plakati smetaju općinskim vlastima, općinskoj inspekciji, koja je uz posredovanje MUP USK-a hitno reagovala. Uručeni su nam prekršajni nalozi za “remećenje javnog reda i mira”.

Dakle, ako u Sanskom Mostu, negdje zalijepite sliku generala Mehmeda Alagića, vi remetite javni red i mir. Kažu nam da nije lijepo na današnji dan lijepiti plakate sa Generalovim likom u njegovom Sanskom Mostu.

I na kraju, sve slike generala Alagića, potrgali su i bacili u kantu za smeće. Jadno i žalosno!”

cazin net

<