<

DRAMA U ZAGREBU: “BOSANČINO GLUPA, DOŠAO SI IZ BOSNE I GALAMIŠ”

Zagrepčanka Nataša (48) proglašena je krivom i osuđena jer je muškarcu imena Damir tijekom svađe rekla: “Bosančino glupa, došao si iz Bosne i galamiš”.

Sve se odigralo još u rujnu oko 20 sati ispred trgovine na Trešnjevačkom placu. Kako je posvjedočio policajac koji je stigao na Natašin poziv, Nataša je zaustavila svoj automobil i zagradila Damirovo vozilo.

“Dolaskom na mjesto dojave na Trešnjevački trg broj jedan utvrdio sam da je između gospođe i gospodina došlo do nesuglasica radi parkiranja vozila, kojom prilikom ju je Damir vrijeđao riječima da je majmunka, životinja i da se izvoli maknuti kako bi on izašao. Na to ga je je Nataša vrijeđala izgovarajući mu da je glupava bosančina, da je došao iz Bosne i da galami, na što je Damir podigao brisač na prednjem staklu njenog automobila, ali bez štete na vozilu. Sjećam se dobro da je i Damiru i gospođi izdan prekršajni nalog radi remećenja javnog reda i mira vikom i galamom, međusobnim vrijeđanjem”, svjedočio je policajac.

Damir je na koncu prihvatio prekršajni nalog, ali Nataša je uputila prigovor pa je sve završilo na sudu. No, kako se na ročišta nije odazivala, osuđena je u odsutnosti.

Kažnjena je s 50 njemačkih maraka, odnosno 189 kuna. Ako kaznu podmiri u roku od mjesec dana, treba platiti samo dvije trećine, odnosno 126 kuna, piše Danica.hr.

<