<

DRAGAN BURSAĆ IMA ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI: “Ako se to dogodi, to će biti POČETAK SUKOBA”

“Ukoliko se usprotivi MUP Republike Srpske to će značiti državni udar” poručuje novinar i kolumnista Dragan Bursać u razgovoru za N1. Ako se to dogodi, Bursać smatra, to će značiti početak sukoba. Dodaje da će zbog usvajanja današnjih zakona u NSRS za svaki svoj tekst biti kriv.

“Da li ministar Lukač može da shvati šta to znači kada kaže da će poštovati odluku da će “naši ljudi”-policija, braniti “naše ljude”, stanovništvo od SIPA-e. Da li to znači da će rasporediti duge cijevi”, pita Bursać.

To je kaže ovaj novinar u pravdi i pravičnosti ne provodivo kaže Bursać, uz konstataciju: “To kada bi se desilo to je početak državnog udara.”

Negatorima genocida, kaže sagovornik N1, treba objasniti da će biti privedeni pred lice pravde kada pokušaju napustiti državu.

“PDP i SDS izgorniji nacionalisti od SNSD”

Zajednički nastup političkih opcija u RS, kaže Bursać, je mogao iznenaditi samo ljude koji ne prate suštinski situaciju u Republici Srpskoj. Bursać je dodao da su PDP, a posebno SDS “izgorniji” nacionalisti nego u SNSD.

“Ideološka matrica PDP gospodina Borenovića, pogotovo SDS-a gospodina Šarovića je bitno nacionalističkija od ideološke matrice SNSD. Gotovo da SDS nema gdje da se kreće nego u toj ultranacionalističkoj matrici”, tvrdi Bursać.

Na koncu da Bursać je dodao da je ideološka matrica stranaka iz Republike Srpske ista, te da bi i Šarović, na isti način okupio političke strane u RS u istoj situaciji.

“Što se tiče ideološke matrice 100% su složni, što se tiče borbe za vlast 100% su nesložni. Ni Borenović ni Šarović nisu spremni da nasjednu. Ostaviće Dodika da se sam koprca u njegovim opskurnim rezolucijama”, rekao je Bursać u razgovoru za N1.

Bursać: Cilj dobiti naklonost Vučića

Cilj političara iz RS, tumači Bursać je da dobiju naklonost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Sjetićete se da je prije par godina gospodin Šarović cijenjen kao najumjereniji kao najumjereniji ministar, vjerovatno je dobio mig”, rekao je sagovornik N1.

Usvajanjem današnjih zakona, Bursać kaže, oni koji govore o političkom jednoumlju ukoliko Zakoni koji su na dnevnom redu u NSRS, biće blago rečeno skrajnuti, kaže novinar i kolumnista Dragan Bursać.

“Oni će otprilike gledati ko je osoba koja govori koje strani. Ako Dragan Bursać ne kotira dobro, ili ako targetiran kao izdajnik, može se desiti da ću biti kriv za svaku svoju kolumnu “, zaključio je ovaj novinar u razgovoru za N1.

Narodna Skupština RS danas je usvojila dopune Krivičnog zakonika, te Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika, kojim se donosi Zakon o dopuni krivičnog zakona BiH po hitnom postupku po kome je visoki predstavnik zabranio negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.

(N1)

<