<

Dr. Muharem Štulanović: Genocidna me natjerala na “najvrijedniji džihad”

GENOCIDNA ME NATJERALA NA „NAJVRIJEDNIJI DŽIHAD“ ili:
-JA IMAM MISIJU-
Osjećam potrebu da podijelim, sa javnošću, rodbinom, prijateljima, pa i neprijateljima ako ih ima, da mi se prilikom obznane sudskog procesa koji se odvija u genocidnoj javljao velik broj, pa čak i nepoznatih ljudi, da mi izrazi podršku u ovoj blasfemiji oko nevjerovatno stupidne optužnice za uvredu nepostojeće, fiktivne, krvlju uprljane genocidaške časti -ER-ESA, a mnogi su upotrebljavali isti ovaj termin za koji sam inkrimisan i zbog kojeg se vodi sudski proces. Kada bi procesuirali sve one koji su upotrijebili isti ovaj izraz ne bi bilo dostatnih sudija kad bi im pripomogle i sve sudije iz Srbije.
Zbog sjećanja na Bijelu ahmediju rahmetli Mustafe ef. Mujkanovića, njegovo stradanje i masakriranje (Vidjeti kako je to prenio Sejo Omeragić u svojim Satanskim sinovima, prenoseći od svjedoka koji su to nazočili) ili ubijanje i klanje našeg dragog Bijelkice Hasiba ef. Ramića iz moje generacije i njegove šehidske porodice (između ostalog curice od tri mjeseca) kao i drugih 115 nevino poklanih imama, preko hiljadu uništenih džamija i vakufskih objekata, oko 1350 logora koje su punili i naši imami u kojima su ubijani, bortali i doživljavali fizičko maltretiranje i nezapamćen palestinski martirij, kao i 750 masovnih grobnica, predlažemo:
ZBOG OVAKVE BESMISLENE OPTUŽNICE DA SE U PETAK ODRŽI HUTBA U NAŠIM DŽAMIJAMA I ODAŠALJE JASNA PORUKA GENOCIDNOJ TVOREVINI DA RATNI ZLOČINCI I GENOCIODAŠI NE MOGU ODREĐIVATI ŠTA ĆE ČASNI IMAMI GOVORITI NA SVOJIM HUTBAMA I ZATRAŽITI DA SE NEUSTAVNI ZAKON U -ER-ESU KOJI KRŠI LJUDSKA I VJERSKA PRAVA IMAMA DEROGIRA.
Da „mrav“ pokaže na kojoj je strani! A bogme i zelembać!
Prenesite ovu objavu i omogućite da, što prije, dođe do svakog imama i džematlije!
Ne treba nasjedati na floskulu kako je to politika i sl. Imami koji su bili ovakva, spomenuta, ratna, statistička žrtva imaju na to potpuno pravo!
– Mnogi su bili zabrinuti i za moje zdravlje te kako podnosim zakonsko maltretiranje i pravno nasilje iz -er-esa. Ne trebaju nimalo brinuti! Ovo ja doživljavam kao misiju. Allahov poslanik, s.a.v.s., kazao je u vjerodostojno zabilježenoj verziji hadisa od Ebu Sei’da el-Hudrija:
«أفضل الجهاد كلمة عَدْلٍ عند سُلْطَانٍ جَائِر»
“Najbolji džihad je reći pravdu kod nepravednog vladara.”
Ima i druga verzija (po el-Arnautu hasen ligajrihi) u kojoj se umjesto „reći pravdu“ kaže „reći riječ“ (odnosno prevedeno na naš slučaj kazati hutbu):
فقال: يا رسولَ اللهِ، أيُّ الجِهادِ أحَبُّ إلى اللهِ؟ قال: كَلِمةُ حَقٍّ تُقالُ لإمامٍ جائرٍ
Na pitanje: – Allahov poslaniče koji džihad je najdraži uzvišenom Allahu? Odgovorio je:
– Riječ istine izgovorena despotskom vladaru. (Musned, 22158)
Zbog toga je ovaj proces misija u kojoj kao sljedbenik islama, ukazujem na istinu iako postoji prijetnja koju predstavlja strana koja je spomenuta u hadisu, na razini vlasti i sudstva -er-esa, gdje postoje mogućnosti sankcije zbog koje je Allahov poslanik i vrednovao djelo izgovorene istine kao Allahu najdraži džihad.
– Stevandić (protiv koga je IGK podnio krivičnu prijavu za ratne zločine) komentirajući moju Hutbu kazao je: – Još samo nije pozvao na džihad!
– To su predrasude o islamskom džihadu, utemeljene na njihovom poimanju, „krstaškom“ poimanju – džihadu genocida i zatiranja drugog i drugačijeg.
Spomenuta hadiska predaja dovoljna je da demantira krstaše.
Prema tome ja pozivam, čitavog života na džihad, ali ne na krstaški džihad, nego na islamski džihad istine, džihad pravde, nenasilja, džihad borbe protiv korupcije, droge, alkohola, džihad neiskorištavanja običnih ljudi i uzimanje basnoslovnih iznosa na kladionicama, džihad nauke…, pa ja sam jedan od utemeljitelja našeg IPF-a u Bihaću, ali, ne bježim izjaviti i ovo, bude li trebalo braniti osnovne, univerzalne vrijednosti, vjeru, državu, kuću, djecu, unučad onda se prelazi i na odgovarajuću vrstu džihada, primjerena toj situaciji… Tačka!
Primjećuje se da sam više puta napravio tautologiju spominjući vjerodostojan opis „genocidne tvorevine“. Da u našem bosanskom jeziku ima još vjerodostojniji opis za genocid i genocidaše upotrijebili bi ga. Međutim, ipak ovu tautologiju nisam zloupotrebljavao ni blizu DVADESET I JEDAN PUT. A to je brojka kojom vrvi optužnica u nedostatku BILO KAKVIH ozbiljnih argumenata, a u potrebi da se sklepa nekoliko stranica optužnice, trebalo je slovima i „velikim“ riječima popuniti prazan prostor, prazne optužnice tako, da se 21 put referira na spominjanje UPRAVE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA I EKSTREMIZMA ODJELJENJE ZA TERORIZAM. Ne može se biti toliko jezički nepismen u zloupotrebi jednog termina tolikim brojem pokuđene tautologije. To je namjera! Spominjati riječi terorizma i ekstremizma. A razlog i motiv ove gluposti, iako nema nikakve veze sa nevinooptuženim ili optužnicom, jasan je i malom djetetu.
Želim još jednom naglasiti da ja nemam problem sa Srbima kao narodom. Ja imam problem sa genocidnom tvorevinom, genocidašima, zločincima i glorifikatorima zločinaca i zločina iz srpskog naroda nad nesrbima. Najbolji dokaz za to je i nesporna činjenica da sam, pored toga što su mi se javljali pravnici za odbranu nudeći svoje usluge besplatno, angažovao advokata Duška Tomića, Srbina, iz Bijeljine, koji je duboko svjestan odakle je krenulo povampireno zlo i razmjere toga zla. Pošteni dio Srba koji nije okrvavio ruke genocidom, ne bi trebao dozvoliti da ih genocidaši koriste kao nacionalni štit.
<