<

Dodikov skandalozni govor pred Vučićem u Banjoj Luci: Srbija i Republika Srpska su dvije srpske države

Prvi dio posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjoj Luci posvećen je ceremoniji primopredaje 15 vozila hitne pomoći na kojoj su govore održali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Dodik je nakon zahvale Srbiji i Vučiću na velikoj pomoći koju je ova susjedna država pružila RS-u tokom pandemije koronavirusa, odlučio uraditi ono u čemu je najbolji – skretanju pažnje na politička maštanja.

“Srbija i Republika Srpska su dvije srpske države na ovim prostorima, bez obzira šta drugi mislili o tome, to je tako”, rekao je Dodik.

On je kazao da će s Vučićem razgovarati o poslovima, infrastrukturnim pitanjima, ali i političkim pitanjima kao što su “Kosovo i status RS-a”, aludirajući d asu te dvije teme na neki način povezane.

Ipak, posvetio je nekoliko minuta suštini događaja ispred Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci.

“Ovo je velika stvar za sve naše općine u njihovo ime se zahvaljujem. RS i Srbija su prirodno naslonjene jedna na drugu, posebno u teškim vremenima. Ne možemo da posmatramo neki naš prostor kao izolovan, bez obzira gdje se nalazio. Vi već gradite dio autoputa koji će povezati Bijeljinu i Srbiju. Autoput je poveznica koja će razviti vijekovne probleme koje imamo u komunikaciji prema Srbiji”, rekao je Dodik.

saff.ba

<