<

Dodik: Zašto u Schmidtovom izvještaju nema ni riječi o punim džamijama u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nastavio je sa skandaloznim izjavama, vrijeđanjem Bošnjaka i visokog predstavnika u svom najnovijem medijskom istupu.

Ovaj put povod mu je bio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a o Bosni i Hercegovini, a kojeg će narednih dana predstaviti visoki predstavnik Christian Schmidt.

– Apsurdno i lažljivo, svi jedno do drugog. Ova lažna prijava je zapravo napisana u muslimanskim kancelarijama u Sarajevu i predstavlja njihove stavove, a Christian Schmidt je njihov pravi portparol – naveo je Dodik nastavljajući sa uvredama na račun Bošnjaka, glavnog grada BiH i legitimnog visokog predstavnika.

Dodiku posebno smetaju, kako kaže, pune džamije.

Istakao je da se “u tom izvještaju zaista napadaju samo Srbi i Hrvati, a nema ni riječi o punim omladinskim džamijama kao prijetnje sigurnosti BiH, niti da probošnjaci ne mogu tolerisati manjinu”.

– Gdje je Ustav BiH?! Kako je moguće da predsjednik CIK-a izjavi da je nedopustivo primjenjivati ​​Ustav BiH i zakon o izborima, a da Ustav BiH treba da provodi taj zakon. Kako vjerovati? – pita se član Predsjedništva BiH

<