<

Dodik: “Uvjeren sam da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali da iskoriste priču o non-paperu “da bi usmjerili atak na Republiku Srpsku”, te dodao “da se ne može sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o enentualnoj promjeni granica u regionu”.

-Non-paper znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu. To neko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara, rekao je Dodik.

On je kaže da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

-Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

-Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao da nešto učinim sa tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

T rdi da je uvjeren da “ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude nezavisna i da je laž i priča o zajedničkoj nabavci vakcina u BiH”

-Natjerali su nas na taj program COVAX, pa gdje smo stigli i šta smo dobili? To su učinili isti oni koji nam sada govore da trebaju ustavne promjene ili spominju evropski put sa uslovima da treba sve oni što odgovara muslimanima, ali se ostavlja i dalje pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i pozicije stranih sudija, rekao je Dodik.

 

saff.ba

<