<

Dodik otkrio pakleni plan, evo kako će uz pomoć Čovića pokušati urušiti državu

Bosna i Hercegovina će istrunuti na način da će u njoj prestati da funkcionišu organi na zajedničkom nivou, da neće htjeti doći ni Srbi ni Hrvati, jer nemaju interesa da tamo dođu i nakon toga nema BiH. Taj trenutak se približava – rekao je Milorad Dodik za velikosrpsku agenciju Srna.

Ova najava blokade funkcioniranja države BiH se već ostvaruje. SNSD i HDZ na državnom nivou godinama blokiraju fonkcionisanje naše zemlje, zaustavljaju i blokiraju većinu odluka.

Dodik je još kazao da je BiH “moranje za Srbe, podijeljeno društvo, zemlja koja nema nikakvog smisla” te da “je moguće da Srbi imaju svoju državu”.

– Neće niko pitati Bakira Izetbegovića niti on može donijeti odluku o ratu. Može da skupi neke svoje jalijaše pa da on nešto počne da se tuče – rekao je Dodik za Srnu.

– To što imate Šarovića koji je spreman da proda interese Republike Srpske za male apanaže i Borenovića je neko drugo pitanje, uvjeren sam da su oni izdajnici i prodane duše – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je zemlja koja je trebalo da bude podijeljena i u vrijeme Dejtonskog sporazuma i ovaj bi prostor napravila stabilnim i sigurnim.

Ovako je, dodao je, neko namjereno ostavio neriješenu situaciju u BiH, iz Britanije, Amerike i s drugih destinacija slao svoje početničke diplomate da se ovdje vježbaju ne dozvoljavajući da se to riješi.

<