<

Dodik komentarisao nerede u Beogradu, evo šta kaže kome oni “idu na ruku”

Dodik je podsjetio da je pandemija virusa korona zahvatila cijeli svijet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mjere u zavisnosti od epidemiološke situacije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

Dodik je pozvao sve sudionike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mjesto gdje se rješavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta Milorada Dodika.

“Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da sve političke snage u Srbiji treba da se se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako “dešavanje” ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Dodik je podsjetio da je pandemija virusa korona zahvatila cijeli svijet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mjere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

“Nije Srbija uvela rigorozne mjere iz hira već samo sa jednim ciljem – suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. S toga to nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mjesto da se problemi iznesu i riješe, a to su institucije države”, naglasio je Dodik.

<