Dječak trčao za Salahovim automobilom i udario u stub, a Egipćanin je onda pokazao ljudsku veličinu

Mohamed Salah nogometna je zvijezda u svjetskim razmjerama, a o popularnosti kakvu uživa Egipćanin u Liverpulu, kao i o njegovim ljudskim vrlinama govori događaj s ulica ovog engleskog grada.

Naime, 11-godišnji Luis Fauler (Louis Fowler) i njegov brat Isak (Isaac, 10) čekali su ispred klupskog trening kampa svoje idole, aktuelne pobjednike evropske Lige prvaka, u namjeri da ih pozdrave, prenosi Avaz.ba.

Kada su primijetili Salaha u automobilu, počeli su trčati za njim u želji da ga pozdrave, ali u tom uzbuđenju Luis je bio toliko neoprezan da je udario u stub ulične rasvjete i razbio nos. Liverpulov golgeter je to primijetio, zaustavio automobil i vratio se do Luisa kako bi provjerio je li dobro i bio je uz dječake dok Luisu nije ukazana pomoć.

  • On je vidio da je dječak povrijeđen i pokazao je pristojnost jer se odvezao nazad da bi provjerio kako se osjeća. Mo je pitao jesu li momci dobro i dao im je veliki zagrljaj koji im je bio potreban. Pokazao je klasu. Luis je i zaboravio na povredu – objavio je na Twitteru, uz slike, očuh dječaka Džo Kuper (Joe Cooper).