<

DETALJI UBISTVA DJEVOJKE U SARAJEVU: POLICIJA TRAGALA ZA DAMIROM IZ VELIKE KLADUŠE ZA KOJIM JE I MUP USK RASPISAO POTJERU

U pucnjavi koja se u subotu dogodila u sarajevskom naselju Stup u blizini kafane “Kod amidže” ubijena je 25-godišnja Sumejja D. iz Goražda, sa privremenim prebivalištem u Sarajevu, potvrđeno je Faktoru od izvora bliskog istrazi.

Za ubistvo se, prema zasad prikupljenim informacijama, sumnjiči Edvin A. (25), također iz Goražda, sa prebivalištem na Ilidži, a sa kojim je ona bila u vezi.

On je bio na saslušanju u policiji, kao i 41-godišnji Damir G. iz Velike Kladuše, koji je kobne noći sa njima bio u društvu, a koji živi na istoj adresi kao i Edvin A. u kući na Ilidži, gdje su podstanari.

Istražitelji prikupljaju tragove i dokaze, te saslušavaju svjedoke događaja. Do sada je u vezi sa ubistvom saslušano više od deset osoba.

Prema dosad prikupljenim informacijama, Sumejja, Edvin i Damir bili su zajedno na Ilidži u restoranu “Bosna”, nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su Sumejja i Edvin produžili do kafane na Heco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su, prema kazivanjima svjedoka, izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. Istovremeno je neko povikao kako “ubiše djevojku”, nakon čega je nastala panika. Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. Na mjestu događaja ostao je i automobil sa kojim su se ubijena djevojka i njen momak dovezli u kafanu.

Saznajemo i da je policija otišla do kuće gdje stanuju Edvin i Damir, kojeg su pronašli u kući. Kod njega je pronađena određena količina narkotika, te će se raditi pretres kuće u kojoj su stanovali. Za njim je, saznajemo, bila raspisana operativna potraga MUP-a Unsko-sanskog kantona zbog narkotika. 

Ubijena djevojka, saznajemo, bila je privremeno nastanjena kod sestre u naselju Buča Potok.

Edvin A. je, kako saznajemo, imao dva pištolja, za koje je imao uredno izdate dozvole.

Iz Policije i Tužilaštva KS kažu da se sve informacije još uvijek provjeravaju, te da zasad niko nije lišen slobode.

usk.info

<