<

Detalj iz novog filma o Srebrenici, Mladen Grujičić poručio u njemu: Nije bilo genocida u Srebrenici! Izvršen je genocid na Srbima u Srebrenici

U filmu se pojavljuju žrtve genocida u Srebrenici, koje pričaju svoje strašne ispovijesti i sjećanja na ono što se dešavalo u ljeto 1995. godine.

U filmu se pojavljuje i aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, koji negira da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima.

“Nije bilo genocida u Srebrenici! Vjerovatno ću umati problema zbog ovoga kada dođem u Crnu Goru, a ta Rezolucija o Srebrenici koja je donesena u Crnoj Gori je sramna za srpski narod. To su lobiji stranaca koji su to nametnuli u Crnoj Gori. Ovdje se zna šta se desilo, desio se zločin i nad Srbima i nad Bošnjacima. Ovdje se desio genocid nad srpskim žrtvama, jer imate jer imate jednu zaštićenu UN zonu od 1993. godine, u kojoj su bili UNPROFOR i naoružani Bošnjaci. Imali ste srpska sela u okolini Srebrenice. Najveća stradanja srpskog naroda su se dogodila te godine, i to na srpske praznike. Oni su vršili pokolje u srpskim selima, i to se može nazvati genocidom. Bošnjaci su isto stradali, ali ono što se desilo nije bio genocid nad njima, jer nije postojala namjera”, rekao je aktuelni načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić.

Cijeli film možete pogledati OVDJE.

<