<

“Desničari provalili u Skupštinu, nisu razlog mjere nego ‘prodaja Kosova'”

Ispred Skupštine Srbije večeras se okupila grupa građana protestujući zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu. GDemonstranti su u jednom trenutku provalili u zgradu parlamenta, a bačen je i suzavac, javila je reporterka N1.

U Skupštinu je ušao i bivši član Dveri Srđan Nogo. “Ovo je narod Srbije, ko zna čije su ovo pristalice. Svi smo mi ovde narod Srbije”, rekao je Nogo.

Demonstranti su u pokušaju da probiju policijski kordon srušili sigurnosna vrata. Demonstranti su zatim gađali Skupštinu i žandarmeriju kamenicama i limenkama.

Među demonstrantima ima opozicionih političara, međutim oni su ostali ispred Skupštine kada je dIo okupljenih provalio u Skupštinu.

“Nije mirno, gađaju nas. Mi smo mirni, slobodno kažite da nas gađaju”, rekao je pripadnik Žandarmerije.

Građani su prethodno blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice.

Građani u protestu iz različitih razloga

Slobodan Georgiev, novinar Newsmaxia Adria, koji se javio u programu N1, kazao je da su desničari predvodili nasilni ulazak u zgradu Skupštine Srbije. On je napomenuo da nisu svi građani nezadovoljni samo najavljenim mjerama, nego ima i onih koje je Vučić večeras iziritirao kada je govorio o Kosovu. Dodao je kako desničari smatraju da će “Vučić prodati Kosovo”.

N1

<