<

Denis Bećirović direktno i bez uvijanja odgovorio Dodiku: “Milorade, ako ne želiš živjeti u BiH, pakuj kofere i uputi se na granicu!”

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a danas je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a danas je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Milorad Dodik: Nećemo živjeti u zemlji u kojoj neko može proglasiti zakon. Ništa više nećemo prihvatiti ni od jednog visokog predstavnika.

Odgovor Denisa Bećirovića: Milorade, stalno se pozivaš na izvorni Dejton i zato bi morao znati da je uloga visokog predstavnika jasno definirana u Aneksu 10. Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejton nije švedski stol da uzimaš i odbacuješ šta hoćeš i kad hoćeš.

Ako Ti se ne sviđa država Bosna i Hercegovina pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz države Bosne i Hercegovine i odlazi tamo gdje misliš da će Ti biti bolje. Oslobodi građane i narode Bosne i Hercegovine svoje pogubne politike koja nikome i nigdje nije ništa dobro donijela. Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje!

Iz Bosne možeš ići, ali iz ove države nećeš ponijeti nijedan kvadratni metar njene internacionalno priznate i nedjeljive državne teritorije. Na kraju, upamti dobro Milorade, Bosne je bilo i može biti i bez entiteta, a entiteti mogu postojati samo kao administrativno-teritorijalne jedinice unutar države Bosne i Hercegovine ili ih neće nikako ni biti”, stoji u objavi Bećirovića.

<