Cvijanović: BiH je postala neproduktivna sredina, pokazala je sve najgore o sebi u svakom pogledu

Preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pri usvajanju budžeta zajedničkih institucija, ponovo su pokazani sve nedostatci BiH, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović te dodala da RS ima mehanizme da zaustavi sve što se usvoji na neadekvatan način. 

 – Mi idemo naprijed, razvijamo RS i nemamo više vremena da se gnjavimo sa svim onim što se dešava na nivou BiH, ali imamo mehanizme da zaustavimo mnoge stvari – poručila je Cvijanović.   

Kako tvrdi, BiH je postala apsolutno neproduktivna sredina koja je pokazala sve najgore o sebi u svakom mogućem pogledu kroz političke igre, uslovljavanja, izmišljene teme, neproduktivnost, neefikasnost…  

S druge strane, RS je, ističe Cvijanović, stabilna republika koja ispoljava sve ono što su njena sjajna obilježja.  

– Komična je ta potreba da oni brane BiH, da sa svakim ulaze u sukob zbog navodne potrebe da se brani BiH, a da u suštini nisu u stanju da učine ništa za BiH, njene građane, zbog toga se mi danas nalazimo u ovakvom stanju – kaže ona.  

Podsjetimo, na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, koja je održana u srijedu, 31. jula, usvojen je budžet institucija BiH.

krajina24h.com