<

Čović: Puno naših predstavnika insistira na trećem entitetu

Potpuno se zalažem za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja jednakopravna i u kojoj će hrvatski narod predstavljati legitimni predstavnici Hrvata, a sve ostalo su stvari za pregovore, poručio je po završetku zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH u Mostaru predsjednik te organizacije Dragan Čović.

– Mogli ste danas čuti da ima jako puno naših predstavnika koji insistiraju na trećem entitetu. Davno sam rekao da će neodgovorna politika bošnjačkog naroda i njihovih političkih predstavnika dovesti do nečega takvoga. Na nama, ili na meni, je danas da imamo odgovornu politiku, ne prema nekoj stranci ili pojedincima, nego prema Hrvatima u BiH, a takav posao ja i radim – ustvrdio je Čović.

Izaslanicima Hrvatskog Narodnog Sabora BiH se obratio Ivan Vukadin, predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka On je istaknuo da se izmjenom izbornog naroda neće dokinuti nepravda da Hrvati u BiH nemaju entitet.

-Mi nemamo snage reći da nam je cilj vlastita federalna jedinica. Da je tako mislio Franjo Tuđman danas ne bi postojala Hrvatska, rekao je Vukadin.

-Borbeni duh mora postojati okosnica HNS-a BiH. Spomenuo je Deklaraciju intelektualaca iz Tomislavgrada u kojoj je cilj Hrvata u BiH federalna jedinica. Najbolji put za BiH je federalizacija po europskim standardima po kojem će Hrvati dobiti treći entitet kao treću nogu na tronošcu, kaže Vukadin.

<