<

Brčanskom Maltom, gdje je branjena Tuzla, prošla kolona svatova sa zastavama Srbije i RS-a

Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz drugog bila izbačena zastava Republike Srpske na barjaku kroz prozor automobila

U Tuzli je danas na Brčanskoj Malti, gdje su 15. maja 1992. godine, legitimne policijske snage odbranile su Tuzlu od napada paravojske takozvane Srpske Republike i novoosnovane Vojske Jugoslavije iskorištena svadba za provokaciju.

Prema informacijama koje je objavio tuzlanski.ba, pozivajući se na izjave čitetelja, na nekoliko automobila koji su bili dio svadbene kolone bile su istaknute zastave Srbije i Republike Srpske.

Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz drugog bila izbačena zastava Republike Srpske na barjaku kroz prozor automobila.

Nije neuobičajeno da se na svatovima često vihore zastave država gdje se svadbe i održavaju kao znak patriotizma prema zemlji. Međutim ukoliko je svadba u drugoj državi, ovisno odakle je mlada odnosno mladoženja, onda je običaj istaknuti zastave obje te države što ovdje, prema pisanju tuzlanskog.ba, nije bio slučaj, a nije poznato da li su Službenici MUP-a TK upoznati s ovim događajem.Izvor:  Tuzlanski.ba/Faktor

<