<

Borenović: Umjesto “goodbye BiH” sada je kod Dodika “welcome back BiH”

U moru priča i izjave “goodbye BiH” vjerovatno je sada “welcome back BiH” i to pokazuje svu nemoć Dodika, uz svu nepotrebnu galamu, koja nas dovodi u dodatne turbulencije, kazao je danas u Banjaluci predsjednik PDP-a, Branislav Borenović.

On je kazao da Dodik zna šta je dogovorao sa svojim koalicionim parterima SDA i HDZ BiH, kada je u pitanju Program reformi, rad ili nerad institucija i sve ono što je njihova ključna odgovornost.

“I zato će biti zanimljivo vidjeti u kojem pravcu sve to ide. Turković je izbor Dodika, kao što je Košarac Izetbegovića. Imaju sve poluge vlasti u rukama, neka vladaju, neka pokažu šta znaju, a ne da Dodik traži stalno neprijatelje i na bazi sukoba pokušava se zadržati na sceni”, poručio je ldier PDP-a.

Borenović je ocijenio kako je Dodiku najbolnije kada dirnete u pravosuđe jer on vodi pravosuđe u Republici Srpskoj, ali i pravosuđe Bosne i Hercegovine.

“Očigledno rukovodi pravosudnim sistemom u državi čim je toliko nervozan kada mi kažemo da se moraju desiti promjene. I zbog toga zahtjev Mektića je potpuno legitiman. Pravosuđe je najgori segment. Interes naroda koji žive u RS-u, ali i cijeloj zemlji, da se to pravosuđe konačno počne rješavati. I upravo je Dodiku najbolnije što je zatražen smjena VSTV-a na čelu sa Tegeltijom”, istakao je Borenović.

Dodao je kako je trenutna pozicija Republike Srpske najgora od završetka rata u Bosni i Hercegovini.

“Najmanje je RS-a u institucijama BiH. Nema niti jednog ključnog čovjeka iz RS-a bezbjedonosnom sektoru. Republika Srpska nema člana u odboru Centralne banke BiH, a lako je Dodik smijenio 16 srpskih ambasadora. Lako je potpisao Program reformi. Idemo u NATO. Da li hoće da se to zaboravi? E neće se zaboraviti”, poručio je Borenović

N1

<