<

Bijela kuća: Biden ne žali što je ruskog predsjednika nazvao ubicom

Bijela kuća branila je komentar američkog predsjednika Joe Bidena koji je rekao da vjeruje da je ruski lider Vladimir Putin “ubica”.

Upitana da li postoji kajanje zbog Bidenovog komentara, glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je odgovorila: “Ne, predsjednik je dao dirketni odgovor na direktno pitanje.”

Tokom intervjua za ABC News u srijedu, na pitanje da li smatra da je Putin “ubica”, američki predsjednik je odogovorio: “Da.”

Također je opisao Putina da nema duše, a obećao je da će ruski predsjednik platiti cijenu za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2020. godine, što Kremlj niječe, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Putin poželio Bidenu dobro zdravlje

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poželio je u četvrtak dobro zdravlje Joe Bidenu, kao odogovor na njegove komentare.

“Kada ocjenjujemo druge ljude i države, to je kao da gledamo u ogledalo”, rekao je Putin, objavila je agencija RIA Novosti, prenosi Tanjug.

Putin je kazao da u američkom establišmentu ima mnogo časnih i poštenih ljudi i da će se Rusija oslanjati na njih.

Predsjednik Rusije je ocijenio da je Washington posvećen odnosima s Moskvom samo pod svojim uslovima, a da će Rusija raditi samo pod uslovima koji su povoljni za nju.

Reklama

U krajnje neobičnom potezu nakon Bidenovog intervjua, Rusija je u srijedu izjavila da poziva svog ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama na hitne konsultacije o budućnosti američko-ruskih veza.

IZVOR : AGENCIJE
<