<

Angelina Jolie podržala muslimane iz sedam zemalja i poručila: ” Neko se igra s vatrom!”

Jedna od najpoznatijih glumica na svijetu i specijalni izaslanik visokog komesara UN za izbjeglice Angelina Jolie ocijenila je da zabrana ulaska u SAD za putnike iz sedam zemalja sa većinski muslimanskim stanovništvom škodi ranjivim izbjeglicama i da može podstaći ekstremizam.

Poznata Oskarovka je podvukla da je to “igranje s vatrom” te dodala da kao majka šestero djece – „koja su sva rođena u stranim zemljama i ponosni američki građani“ – vjeruje u potrebu za nacionalnom sigurnošću, ali da odluke treba da se baziraju na činjenicama, a ne na osnovu straha.

– Također, želim da znam da će djeca izbjeglice, koja ispunjavaju uvjete za dobijanje azila, uvijek imati priliku da iznesu svoj slučaj saosećajnoj Americi. I da možemo da osiguramo državnu sigurnost bez odbacivanja građana čitavih država, čak i beba, zbog straha da nije sigurno da posjete našu državu na osnovu geografije ili religije – kazala je slavna glumica.

Podsjetimo, predsjednik SAD Donald Trumpova dao je uredbu koja zabranjuje građanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena ulazak u SAD na 90 dana. Prijem izbjeglica je prekinut na 120 dana, dok je ulazak sirijskim izbeglicama zabranjen na neodređeni vremenski period.

Izvor: Avaz.ba

<