<

Aleksansandar Vučić: “Moramo dagradimo najbolje odnose sa Bošnjacima, zato što su naša braća”

Vučić se dotakao i odnosa sa državama u regiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS govorio je o brojnim temama, borbi protiv koronavirusa, ekonomskom oporavku, Kosovu, odnosima sa Evropskom unijom, Kinom, Rusijom…
Vučić se dotakao i odnosa sa državama u regiji.

– Drastično se mijenjaju odnosi snaga svuda. Morate regionalno da jačate. Imamo možda najbolje odnose sa Sjevernom Makedonijom, sa Albanijom sve bolje, sa Crnom Gorom vjerujem da će ih biti, sa BiH vrlo pristojne. Moramo da gradimo najbolje odnose sa Bošnjacima, zato što su naša braća – kazao je Vučić.

Vučić je početkom marta dostavio vakcine BiH i poručio“Ono zbog čega sam zaista došao je da kažem da nije samo pitanje vakcina, da je pitanje poverenja jednih u druge, da ne živimo za to da opanjkavamo i olajavamo jedni druge pred evropskim ili svetskim zvaničnicima, da ne govorimo iza vrata ili iza leđa jedni o drugima sve najgore… Zato što smo jedni drugima najpotrebniji, zato što živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih. Nikog bližeg nemamo, zato što i danas, kada smo svi očekivali pomoć od mnogo moćnijih, mi se oslanjamo jedni na druge”.:

Religis

<