<

Јoanikije: Imali smo podršku cijelog pravoslavlja i svih srpskih zemalja, posebno Republike Srpske

Milorad Dodik se danas sastao sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Јoanikijem, u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada i čestitao mu na ustoličenju.

Vladika Јoanikije je nakon susreta sa Miloradom Dodikom, rekao da ga posebno raduje što je u manastiru Ždrebaonik mogao da ugosti Dodika.
– Upravo ovo je mjesto gdje imamo priliku da se sjetimo naših korijena, tradicije i svega što je Mitropolija crnogorsko-primorska značila u istoriji Crne Gore, srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve – rekao je mitropolit.

Joanikije je iskoristio ovu priliku da dokaže da je dosljedan nasljednik ekstremnon mitopolitia Amfilohija. On je Republiku Srpsku proglasio “srpskom zemljom”.

– Ne želimo da ugrožavamo ničija prava, ne otimamo ničije pravo, niti imovinu, nego samo svjedočimo vjeru i čuvamo svoj identitet i svoje nasljeđe. To se pokazalo ponajbolje u vrijeme odbrane naših svetinja kada smo imali podršku cijelog pravoslavlja, uključujući sve srpske zemlje, uključujući i Republiku Srpsku gdje su počele i prve litije podrške i mi to ne zaboravljamo – rekao je mitropolit Јoanikije.

 

 

saff.ba

<