<

VIDEO Bregović otkrio što je zapravo pitao Karadžića: “Rat tada nije ni počeo”

GORAN BREGOVIĆ lani je dao televizijski intervju u kojem je progovorio o svom susretu s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Kako je ispričao tada, jednom se sreo s Karadžićem u beogradskom hotelu te ga je pitao: “Kako ide naša stvar?”

“Dobijamo ih 100 posto”, odgovorio mu je ratni vođa bosanskih Srba.

Mnogi su zbog te priče osudili Bregovića, zaključivši da se “naša stvar” iz priče odnosi na srpsku ulogu u ratu u Bosni i Hercegovini.

Bregović je došao na Sarajevo Film Festival, a novinari Dnevnog Avaza pitali su ga o tom susretu, konkretnije na što su se odnosili njegovo pitanje i Karadžićev odgovor.

“Ovo i pitanje i odgovor su u vezi s kockom, a ne s ratom. Jer tada rat još nije bio ni počeo”, rekao je Bregović bez previše detalja.

Potom se prebacio na drugu temu.

“Ali sam se sjetio jedne anegdote koja je bila u optjecaju u moje vrijeme. Vjerojatno ih ima još koji se sjećaju da je, kad se otvarala Skenderija, došao i drug Tito. A onda legenda kaže da je osiguranje napravilo propust tako što nije prekontroliralo sve kabine u WC-u u Skenderiji, tako da je u jednom trenutku jedan momak, čak mu znamo i ime, izašao iz kabine i zatekao druga Tita kako pi… I šta sad radi naš momak? Jedinu moguću stvar – aplaudira”, rekao je.

<