Tragedija: Sin ubio oca, pa presudio sebi, tijela danima ležala u kući

Tijela Damira Terzina (40) iz Novog Kneževca i njegovog oca Svetislava (67) kojeg je on ubio nožem, a onda počinio samoubistvo tako što je popio veću količinu lijekova, u njihovoj porodičnoj kući ležala su nekoliko dana, možda čak i čitavu nedjelju.

Kako nezvanično saznaju Novosti, na to ukazuje stanje tijela koja je policija pronašla u subotu, nakon što su ih pozvale komšije, koje su posumnjale da nešto nije u redu, jer Damir danima nije izlazio, a svjetla u kući su neprestano bila uključena.

– Tijela Svetislava i Damira ležala su pored kreveta. Otac je bio zaklan nožem, a sin je popio dosta lijekova. Oba tijela su bila modra i stajala su tako nekoliko dana. Bio je užasno neprijatan miris.

Zločin je otkriven tako što su komšije primjetile da nakon smrti majke Ljiljane (64), koja se pištoljem ubila prije desetak dana na Katoličkom groblju, Damir ne izlazi iz kuće, nije ni pomjerao “opel” koji je parkiran ispred kuće, piše Oslobođenje.ba.

Upozoravajuće je bilo to što se svjetla u kući ne gase i što ne radi klima uređaj. Protekle subote komšije su posumnjale da se nešto dogodilo, jer su znali da je Svetislav nepokretan i vezan za krevet, pa su pozvali policiju. Kada je patrola došla u Ulicu Stevana Doronjskog 9, u dvorištu su osjetili neprijatan miris, pričaju komšije iz ulice.

– Čim se Ljilja ubila vidjelo se da nešto nije u redu. U kući i ispred nje kao da nije bilo znakova života. Posljednjih dana smo primjetili da su svjetla u kući neprestano uključena i da ne radi klima uređaj. Prvi komšija je pozvao policiju da pogleda šta se događa. Kad je patrola došla, već u dvorištu su osjetili neprijatan miris. Pozvali su forenzičare i kada su ušli u kući zatekli su dva leša. Tijela Svetislava i Damira ležala su pored kreveta. Otac je bio zaklan nožem, a sin je popio dosta lijekova. Oba tijela su bila modra i stajala su tako sigurno nekoliko dana – ispričao je jedan komšija porodice Terzin.

On svjedoči da je Svetislav Terzin prije dvije godine doživio moždani udar i od tada je bio sasvim nepokretan. Supruga i sin su morali čak i da ga hrane.

Bez umrlice

Ispred kuće Terzinovih ni u ponedjeljak nije bilo nikoga. Na vratima ni u gradu nije bilo ni posmrtnice za Svetilsava i Damira. Posmrtnice nije bili ni za Ljiljanu, jer je sin, navodno, rekao da ona to ne zaslužuje.

Niko nije dolazio ni od rodbine ili poznanika. Komšijama nije bilo poznato ni kada će biti sahrana, jer su tijela poslata na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad.