<

Stravično: Na području samo jedne policijske uprave u BiH čak šest samoubistava u julu

Gotovo da nije prošao dan u općinama dobojske regije tokom prošlog mjeseca da nije zabilježen pokušaj samoubistva ili da je počinjen suicid. U dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu kažu da su dežurni tužioci gotovo svakodnevno na terenu.

  • Vješanje, upotreba vatrenog oružja prilikom pokušaja i samoubistva, pa čak i rezanje vena, metode su korištene od strane osoba različite polne strukture – rekli su za Novosti na ovu temu u dobojskom tužilaštvu.

Još su konkretniji u Policijskoj upravi Doboj, koja obuhvata policijske stanice Doboj, Bosanski Brod, Derventa, Stanari, Modriča, Petrovo, Teslić, Bosanski Šamac i Pelagićevo. Imali su pune ruke posla kada su u pitanju izlasci na teren.

  • Šest osoba je uspjelo u namjeri da oduzme sebi život prošlog mjeseca, što je tri puta više u odnosu na prošlogodišnji juli – rekao je na konferencije za medije u Policijskoj upravi Doboj načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić.

On je precizirao da su život sebi oduzela četiri muškarca i dvije žene. Četvoro ih je bilo starije od 60 godina, troje se ubilo vješanjem, a dvoje je presudilo sebi vatrenim oružjem, prenosi Hayat.

<