SPOJILA IH TUGA: Sva Šabanova djeca srela se na groblju

Šest mjeseci je prošlo od tragične nesreće u kojoj je Šaban Šaulić izgubio život.

Tim povodom su se njegovi najbliži okupili na Novom groblju, gdje je on sahranjen.

Najprije su stigli Ilda i Mihajlo Šaulić, položili su cvijeće i zapalili svijeće za spokoj duše. Potom je došla i Šaulićeva starija kćerka Sanela, koja je zbog pomjena prekinula godišnji odmor, a odmah nakon nje i Robert Šaulić.

Bio je ovo prvi susret sve četvoro Šabanove djece, s obzirom na to da Ilda, Mihajlo i Sanela nisu u kontaktu s polubratom iz Zrenjanina.

Pola sata kasnije na groblje je stigao i Hasan Dudić sa svojom menadžerkom Natašom Gluhović, kao i Šaulićevi sestrići Šaban i Bećir. I oni su također donijeli svijeće i cvijeće, koje su položili na grob legendarnog pjevača.

– I dalje mi je teško kao prvog dana, vjerujte da stalno plačem za mojim bratom. Sinoć nisam mogao oka sklopim jer mi je teško uvijek kad dolazim ovdje, a uglavnom svakog vikenda dolazim. U mom slučaju, vrijeme ne liječi bol, kao što vidite – rekao nam je kroz suze Hasan.

Podsjetimo, Šaban je 17. februara nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Bilefelda u Njemačkoj. Pri povratku s nastupa, na automobil u kojem su bili pjevač, njegov kum Slobodan Stojadinović i klavijaturista Mirsad Kerić velikom brzinom naletjela su kola kojima je upravljao Turčin Alsin Levent pod dejstvom alkohola. Šaban je doživio srčani udar i preminuo je u bolnici, dok je njegov klavijaturista bitku za život izgubio dan kasnije zbog teških povreda glave. Stojadinović se još uvijek oporavlja.

Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Leventa zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa dva smrtna ishoda, dok su Šabanovi nasljednici pokrenuli privatnu tužbu.

– I porodica Šaulić se pridružila tužbi njemačkog tužilaštva i privatno je tužila Leventa. Šabana niko ne može da vrati i baš zato pravda mora biti zadovoljena, a počinilac bude kažnjen maksimalnom kaznom – izjavio je početkom avgusta Goran Jovanović, portparol porodice pokojnog pjevača, piše Kurir.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba