Slobodarski dani: Velika zastava BiH vihori se iznad herojskog Bužima

Ususret manifestaciji Slobodarski dani viteškog grada Bužima na starom gradu Bužim danas se zavihorila velika zastava Bosne i Hercegovine. Zastava je dimenzija 3,5 x 7 metara, a postavljena je na jarbol koji je visok 14 metara. Postavljanju jarbola i zastave prisustvovao je i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

– Podižemo danas zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine iznad našeg viteškog grada Bužima u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patriota 505. viteške brigade, a sve u znak slobode koju danas uživamo. Ovo je samo mali znak i poruka svima koji udaraju na temelje naše domovine da mi u Bužimu volimo svoju domovinu i da smo opredjeljeni da čuvamo i očuvamo svoje vrijednosti. Iskreno se nadam da će se zastava naše domovine vihoriti iznad Bužima sve do Sudnjeg dana i da ćemo svi živjeti u miru i slobodi i zajednički graditi naš Bužim. Slobodarski dani mogu da počnu – kazao je Nanić.

Svečano otvaranje manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2019, koja će trajati do 15. augusta, bit će oodržano večeras u 21 sat na platou OŠ Bužim.

Ovom manifestacijom u Bužimu se prisjećaju dana pogibije brigadnog generala Izeta Nanića i dana osnivanja 505-te Viteške bužimske brigade. Iz Organizacionog odbora očekuju dobru posjećenost ovogodišnjih Slobodarskih dana Viteškog grada Bužima i da svi na taj način čuvaju uspomenu na važne datume iz naše bliže historije, te čuvaju uspomene na heroje koji su branili i odbranili našu jedinu domovinu.

saff.ba