<

Pogledajte potresnu ispovijest: Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu

Maloljetnik je krenuo nožem i na Silvija dok je pokušavao da zaustavi krv Ronaldu

  • Moj brat nije bio naoružan. Da je Bog dao pa da nije poslao fotografiju gdje se nalaze, ništa ne bi bilo… Imaju poruke u mobitelu Silvija. Dogovarali su se preko Instagrama, to nije samoodbrana. Ranije su na pijaci kupili nož i palicu. Ne želim da njihova majka laže na mog mrtvog brata. Njoj su obojica sinova živa, a moj brat je mrtav i niko ga vratiti ne može – rekao je Lejton.

Stižu informacije
Kako kaže, piju tablete, ne jedu i ne spavaju dva dana. Dodatno su uznemireni, jer do njih stižu razne informacije.

  • Čuli smo da će, gdje god vide, ubiti Roma. Nedavno je na ulazu u ulici stajao vehabija pa se okrenuo i otišao. Strahujem za svoj život – poručuje Lejton.

Zajedno igrali fudbal
Lejton i njegov otac Rifet tvrde da je Ronald bio najbolji učenik, zbog čega je svojevremeno dobio i stipendiju.

  • Nije bio problematičan. Ranije nisu imali problem s tim burazerima, čak su fudbal igrali zajedno – kaže Lejton.

Saopćenje MUP-a KS
Nakon što je majka braće Ejjuba i Davuda D. izjavila da su njene sinove Ronald i Sivio i ranije napadali i da su oni to prijavljivali policiji, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da im od roditelja “maloljetnih D. D. i E. D. nikad nije stigla prijava da su njihova djeca napadnuta od R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu”. Iz policije su naveli da se majka u tri navrata obraćala policiji zbog svađa i prijetnji njenim sinovima, ali da su se te prijave odnosile na druge osobe, a ne na Ronalda i Silvija.

cazin net

<