Otac i sin iz Berkovića kod Trebinja stradali u eksploziji ručnih bombi

U opštini Berković proglašena je dvodnevna žalost povodom tragičnog događaja u kojem su živote izgubili Ranko Đurica (51) i njegov petnaestogodišnji sin Milorad.

Radenko Đurica i njegov petnaestogodišnji sin, čija su tijela jučer pronađena u napuštenoj kući u mjestu Hatelji, opština Berkovići, stradali su od aktiviranja eksplozivne naprave, potvrđeno je Srni iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Portparol tužilaštva Srđan Vukanović rekao je da je izvršen uviđaj i da su pronađene dvije kašike od ručnih bombi i još jedna neeksplodirana ručna bomba. Odluku o proglašenju dvodnevne žalosti donio je načelnik opštine Berković Nenad Abramović. U dane žalosti na zgradama svih javnih institucija zastave će biti spuštene na pola koplja, a na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera – piše BUKA Magazin.

Radio Berkovići i drugi mediji sa područja opštine Berovići dužni su svoje programske sadržaje prilagode danima žalosti. “Opština Berkovići i njeni građani izražavaju saučešće i saosjećaju sa porodicom stradalih zbog njihovog teškog gubitka”, objavljeno je na sajtu opštine Berković.