Novopazarka pred djecom pretučena u zgradi MUP-a

Ovo su fotografije novopazarke Edite Radetinac, koja je pretučena naočigled dvadesetak ljudi u redu za ličnu kartu u Supu Novi Pazar.

Prenosimo izjavu majke dvoje maloljetne djece koja je po njenim riječima doživjela torturu:

“Dana 31.07.2019. godine, u 12:30h bila sam sa dvoje maloljetne djece, sinom R.H(17god) i R.E.(5god) radi podizanja lične karte svom sinu. Poslali su nas u tzv. Baraku broj 5, ispred koje se nalazilo 20 ljudi. Ušla sam u kancelariju kao svaki normalan gradjanin, da bih pitala šta mi sve treba od dokumenata za podizanje lične karte. Zatražila sam papir i hemijsku olovku. Jedna od radnica mi je rekla da nema, a njen kolega je bio veoma ljubazan i dao mi je i papir i hemijsku. Ja sam počela da pišem i u jednom trenutku sam izašla u hodnik da nastavim sa pisanjem, dok je sluzbena radnica Vesna Neškovic izašla, otela mi papir i hemijsku i počela je da me udara i da me vuce, pred 20 svjedoka i moje dvoje maloljetne djece. Moj sin (17) je makao Vesnu od mene, u tom trenutku službeno lice (policajka) se zaletela i udarila mog sina (17) dva puta u predelu ledja, tj. bubrega, sa pretnjama “Zavrsices u zatvoru”.
Posle toga im se pridruzio jos jedan policajac.

Počeli su svo troje zajedno, nasilno da izbacuju mene i dva sina napolje. Ispred PU Novi Pazar sam se onesvijestila da bi na moje stanje Vesna Neškovic kazala: ” Nemoj da glumiš”.
Na to moje stanje niko od pripadnika PU Novi Pazar nije reagovao, da se meni pruži bilo kakva vrsta pomoći.
Lišena sam slobode, dok je moj sin (5) vristao i govorio: “Pustite mi mamu, nemojte da je zatvorite.”
Drzali su me 7 sati odvojeno od djece, a porodilja sam i imam bebu od 10 meseci.

Pozvan je i Centar za socijalni rad, da se meni oduzmu djeca i odvedu u hraniteljsku porodicu. Oduzeli su mi i to pravo na jedan telefonski poziv, da bih javila porodici gdje sam, jer se moj suprug tada nalazio u Njemackoj. 
Verovatno im je smetala moja mahrama koju nosim”

Sandžak PRESS