Mještani MZ Ostrožac nezadovoljni maćehinskim odnosom Elektroprivrede BiH

učer je u prostorijama MZ Ostrožac održan sastanak vijećnika Refika Lelića i povjerenika za MZ Ostrožac, Dževada Beširevića, sa mještanima pomenute mjesne zajednice.

Tema sastanka bila je katastrofalno stanje niskonaponske te dalekovodne mreže u mjestu Ostrožac, Majetići i Prošići gdje su mještani te privrednici ovog kraja pretrpjeli veliku materijalnu štetu uslijed problema sa napajanjem električnom energijom kako u zadnjih mjesec dana gdje je problem ekskalirao, tako i kroz zadnjih desetak godina. 

Veliki odaziv na sastanak pokazao je kako je mještanima dosta maćehinskog odnosa Elektroprivrede BiH prema njima samima te su odlučili da zajedno sa rukovodstvom MZ te vijećnikom Refikom Lelićem pokrenu određene korake ka rješavanju problema. Donesen je zaključak da se prikupi veliki broj potpisa peticije sa kojim bi se pokazalo veliko nezadovoljstvo te nepravdu koju Elektroprivreda čini prema stanovnicima ovog kraja te je jednoglasno donešen zaključak da se ova peticija proslijediti u samo sjedište JP EP BiH  da bi se najodgovorniji u Elektroprivredi upoznali sa katastrofalnim stanjem mreže u ovim mjesnim zajednicama. 

cazin net