<

Mirsadu Hajriću za hitnu transplantaciju jetre potrebno 60 hiljada eura

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 7. avgusta 2019. godine, u Prnjavoru posjetio porodicu povratnika Mirsada Hajrića, kojem je za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu potrebno 60.000 eura.

Hajrić, koji je rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci.

Potpredsjednik je danas u domu Hajrićevih razgovarao sa suprugom Emirom i sinom Adom, koji je ujedno i donor dijela jetre svom ocu. Radi se o hitnoj transplantaciji jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu.

-Hajrići su čestita i vrijedna povratnička porodica, koja je nažalost suočena sa velikim životnim iskušenjem. Nakon rata su se vratili na svoje ognjište, obnovili svoje imanje i kao svi Bošnjaci u ovom entitetu, uprkos svemu, borili se za bolji život.
Teška bolest Mirsada Hajrića je veliki izazov za ovu porodicu, ali i sve nadležne institucije u entitetu RS i Bosni i Hercegovini. Najvrednije dobro djelo je spasiti ljudski život. Danas sam ovdje da pozovem sve nadležne sve institucije, fondove, ustanove, humanitarne organizacije, ali i sve dobre ljude u našoj domovini i dijaspori, da u skladu sa svojim obavezama, nadležnostima i mogućnostima, pomognu ovoj porodici. Pozivam da svi zajedno damo doprinos da spasimo ovaj život i da pomognemo ovoj porodici da nastavi normalno živjeti u svom Prnjavoru, kazao je tokom posjete potpredsjednik Salkić.

saff.ba

<