Krađa, remećenje javnog reda i mira obilježili protekla 24 sata u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 77,00 cm.

Policijska stanica Cazin evidentirala je jedno krivično djelo – krađu u Pjanićima, dok je javni red i mir remećen tri puta. Na Mihaljevcu je došlo do izazivanja osjećaja ugroženosti neovlaštenim pucanjem iz vatrenog oružja, dok je u Podgredini zabilježeno drsko ponašanje. Na parking prostoru ispred TC Ljiljan na Trgu Zlatnih Ljiljana jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parking prostoru na Lojićki došlo je do sudara između 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 66 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kraj radne sedmice i početak vikenda uvijek donosi gužve i pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca u BIH. Savjetujemo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica u toku su radovi na mostu kod restorana „Bagrem“, kao i u noćnim satima radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Na oba lokaliteta saobraća se usporeno, jednom trakom.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 3 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

cazin net