Je li Kolinda stvarno bila pijana u Kninu: Oslanjala se na svog savjetnika Antu Deura

Večer prije obilježavanja godišnjice “Oluje”, na Kninskoj tvrđavi održan je svečani prijem za vojne komandante, kojem je prisustvovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Među zvanicama su bili i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, ministar odbrane Damir Krstičević, američka generalka Sandra Best i mnogi drugi, no svima je šou ukrala Kolinda.

Najbizarnijih pola sata političke scene u 2019.
Hrvatska predsjednica je u jednom trenutku po protokolu izašla pred mikrofon kako bi održala govor, no ono što je uslijedilo predstavljalo je najbizarnijih pola sata kojima smo mogli svjedočiti na domaćoj političkoj sceni ove godine, a i prijašnjih godina, piše Index.hr.

Kolinda je prvih pet minuta većinom govorila na engleskom jeziku, obraćajući se najviše direktno Best i objašnjavajući kako joj je baš drago što je američka gošća tu. Onda se u jednom trenutku ipak prebacila na hrvatski te krenula objašnjavati kako je “gotovo grize savjest” jer nije uzela pušku u ruke i sudjelovala u Oluji.

Nakon toga je Kolinda za samu sebe rekla da je bila pomoćnica glavnog sekretara UN-a, a zapravo je bila na toj poziciji u NATO-u, te je do kraja izgovorila hrpu besmislica, ponekad petljajući jezikom.

Nakon čudnog govora uslijedio je nepredviđeni pjevački nastup
Na licima okupljenih se, kako je Kolindin govor trajao, moglo vidjeti da su pomalo zapanjeni ponašanjem predsjednice, njenim bizarnim govorom, nekontroliranom gestikulacijom i mimikom, ali najčudnije je tek slijedilo. Kolinda se ugurala među pripadnike klape Sv. Mihovil i s njima otpjevala pjesmu. Pritom se pokazalo da predsjednica nema baš talenta za pjevanje, što je pokušala nadoknaditi glasnoćom i razjapljivanjem usta, pa su se u televizijskom prijenosu u jednom trenutku doslovno mogli vidjeti i njeni krajnici.

Na televizijskim snimkama se također vidi da se Kolinda oslanjala na svog savjetnika Antu Deura dok je teturajućim korakom odlazila s tvrđave, a sve navedeno je rezultiralo brojnim nagađanjima u javnosti kako je predsjednica te večeri bila – pijana.

Plenković nije demantirao da je Kolinda bila pijana, ministri kažu da su ju “obuzele emocije”
Njih je najdirektnije izrazio njezin prethodnik Ivo Josipović gostujući na televiziji N1, gdje je rekao da se “mnogi pitaju je li Kolinda u Kninu pila alkohol”.

Na Josipovićevu izjavu se osvrnuo premijer Andrej Plenković, koji je konstatirao da su to “teške riječi”, ali nije demantirao Kolindino pijanstvo. To nisu učinili ni HDZ-ovi ministri koje se dan kasnije pitalo o događanjima s Kninske tvrđave, već su insistirali na tome da su “predsjednicu obuzele emocije”.

Kolinda najavila kandidaturu
Kolinda Grabar-Kitarović najavila je u Hrvatskom tjedniku da će se kandidirati za drugi mandat na čelu države, rekavši da ne može sada okrenuti leđa Hrvatskoj.

  • Naravno, idem u kandidaturu za novi predsjednički mandat, objavit ću je uskoro. Ali želim prije toga raditi kao predsjednica što veći dio mandatnog vremena – rekla je Grabar-Kitarović.

Izvor: Dnevni avaz.