Izvještaj sarajevske policije o sinoćnjem ubistvu

Jedna osoba smrtno je stradala nakon tučnjave koja se sinoć dogodila na Teheranskom trgu u Sarajevu, saopćeno je danas u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode iz MUP-a, sinoć u 19.25 sati, Četvrta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između nekoliko osoba.

”Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je, da je od zadobijenih povreda smrtno stradala osoba R.O., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Također, u navedenoj tuči jedna maloljetna osoba rođena 2001. godine je zadobila povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšene osobe će uz izvještaj biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu. S obzirom na to da su uhapšeni maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopštiti više informacija”, saopćili su iz MUP-a.

cazin net