Hoće li pravda biti zadovoljena: Podignuta optužnica protiv glavnog krivca za smrt Šabana Šaulića!

Samo nekoliko mjeseci nakon što je tragično stradao kralj narodne muzike Šaban Šaulić, njemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičenog 35-godišnjeg Turčina Leventa Alsina za izazivanje nesreće u kojoj je pjevač izgubio život.

Kako prenosi “Informer”, u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole u svojoj Mazdi kada je izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao s nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naletio pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h.Šaban je izašao iz vozila, ali se poslije srušio i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usljed pucanja aorte.Alsin je nakon saobraćajne nesreće proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji.Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za “Blic” navodi da vjeruje u pravosudni sistem Njemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći počivati u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

– Vjerujemo u pravosudni sistem Njemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Porodica se pridružila ovoj tužbi, tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati konačnu odluku. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajnih prekršaja – poručuje porodica Šaulić za “Blic”.