Dejana i Suljo čestitali praznik: Bajram je kada se grle srca, bez puno riječi i formalnosti

Predivna čestitka mladog para koji ruši sve predrasude

– Bajram je kada duša u dušu gleda, a znaju da su voljene. Bajram je kada se grle srca, bez puno reči i formalnosti. Radost je kada Allah dž.š. među ljude spusti blagoslov istinske ljubavi. A.D. Bajram Šerif Mubarek Olsun, bajramska je čestitka je novosađanke Dejane Bačko iz Novog Sada i njenog dečka Sulje Keranovića iz Cazina, koji trenutno ima sarajevsku adresu.

Ovaj predivni mladi par ruši mnoge predrasude.

Dejana je rođena bez gornjih ekstremiteta, a vicešampionka je Evrope i svijeta u paratekvandu, slikarka je, bavi se streličarstvom, studira i sve poslove obavlja. Njen dečko Suljo Keranović također je osoba sa invaliditetom.

Zajedno su od prošlog juna a upoznavanje je, kao i mnogo toga u njihovim životima, bilo čudesno.

Dejana je nadavno kazala i kako su se upoznali.

– Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju “Schüler Helfen Leben” i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stoni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao tekvando. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i da je to njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna – ispričala je Dejana

Ovaj predivni mladi par na društvenoj mreži Instagram sa pratiocima dijeli svoju predivnu ljubavnu priču

OSLOBOĐENJE PORTAL